Obilježavanje Dana ružičastih majica

Slika: Obilježavanje Dana ružičastih majica

Danas obilježavamo Dan ružičastih majica, simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja i promocije ljubaznosti i poštovanja među svima

Danas obilježavamo Dan ružičastih majica, simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja i promocije ljubaznosti i poštovanja među svima.

Dan ružičastih majica, također poznat i kao Dan borbe protiv vršnjačkog zlostavljanja je dan posvećen promociji borbe protiv vršnjačkog zlostavljanja koji se obilježava širom svijeta. Ime je dobio po inicijativi koju je 2007. pokrenula grupa aktivista u gradu Berwick u kanadskoj provinciji Nova Škotska nakon što je Chuck McNeill, učenik lokalne škole, zlostavljan od svojih kolega zato što je u školu došao odjeven u ružičastoj majici. Aktivisti su kupili 50 ružičastih majica i distribuirali ih njihovim vršnajcima. Sljedeće godine je provincijski premijer Rodney MacDonald, u znak sjećanja te događaje, proglasio drugi četvrtak u rujnu kao "Dan otpora nasilnicima". Prije toga je 27. februar proglašen Danom borbe protiv zlostavljanja u Britanskoj Kolumbiji. Taj su primjer slijedile brojne druge zemlje.

Neka ružičasta boja bude podsjetnik da se uvijek trebamo zalagati za inkluziju, razumijevanje i podršku jedni drugima. Nosi svoju ružičastu majicu danas i svakog dana s ponosom!