SURADNJA

SURADNJA


GRAD SISAK 

Grad Sisak financira sve redovne i programske djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Sisak.


Crveni križ Makarska - BojankaDONACIJE

Donacijske potpore Gradsko društvo Crvenog križa Sisak ostvaruje kroz suradnju s građanima, gradskim institucijama, komunalnim društvima na području grada Siska, osnovnim i srednjim školama te trgovačkim centrima. Podržani subjekti kojima su namijenjene donacije su korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Sisak te druge osobe i obitelji koji su se našli u riziku od siromaštva, odnosno u teškim materijalnim i životnim uvjetima.

2019.
U suradnji s trgovačkim centrom Kaufland kroz postavljanje košara u njihovom prostoru s ciljem prikupljanja osnovnih prehrambenih namirnica provedena je humanitarna akcija „Vaš dar za pravu stvar“ . Ukupna financijska vrijednost prikupljenih prehrambenih namirnica tijekom 2019. godine je 5.871,43 kn.

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak provodi svake godine sabirnu akciju „Solidarnost na djelu“. Ukupna prikupljena financijska sredstva sabirne akcije „Solidarnost na djelu“ tijekom 2019. godine iznose 4.610,00 kn.

Također, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak prikupio je donacijske potpore građana putem donatorskog telefona. Humanitarna akcija „Crveni telefon“ odnosila se na prikupljanje novčanih sredstava za kupnju prehrambenih namirnica za korisnike naše Socijalne samoposluge te je ukupno prikupljeno 13.603,59 kn.

Kao posrednici u lancu doniranja hrane te u sklopu platforme e-doniranje hrane u 2019. godini protuvrijednost ukupne donirane hrane iz različitih izvora iznosila je 20.162,00 kn.

2018.
EXCO SISAK
2018. tvrtka “EXCO” d.o.o. iz Siska nam je donirala velikodušnu donaciju rukavica, lopata, metli, najlona, plastičnih kanti i ostalog materijala namijenjenog pružanju pomoći osobama stradalim u poplavama.

DUKAT
2018. tvrtka Dukat d.d. nam je poklonila vrijednu donaciju mliječnih proizvoda za Socijalnu samoposlugu GDCK Sisak.

2014.
KONČAR
2014. godine primili smo velikodušnu donaciju bijele tehnike tvrtke Končar. Tvrtka Končar nam je donirala 100 aparata bijele tehnike (hladnjaka, zamrzivača, štednjaka i perilica rublja) namijenjenih domaćinstvima stradalim u poplavama. Zahvaljujući tvrtki Končar domaćinstvima stradalim u velikim poplavama koje su zadesile područje Siska i okolnih mjesta 2014. godine donirali smo bijelu tehniku i time im pomogli u teškoj situaciji u kojoj su se našli.

2012.
SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
Sisačko-moslavačka županija je u okviru financiranja projekata i programa iz područja zdravstvene zaštite i socijalne skrbi 2012. godine dodijelila 5.000 kn za Program pomoći i njege u kući. Navedeni iznos iskoristili smo za angažiranje vanjskog suradnika – fizioterapeuta koji ciljanim vježbama s korisnicima radi na održavanju i povećanju njihove pokretljivosti.

VELEPOSLANSTVO ŠVICARSKE
2012. godine veleposlanstvo Švicarske financiralo je ciljani edukativno-suportivni izlet GDCK Sisak u iznosu od 14.000 kn. Organizirali smo izlet u Rizvan city, adrenalinski park u mjestu Rizvanuša kod Gospića. Izlet je namijenjen djeci i mladima s ciljem da bi djeca jačala svoju individualnost ali također usvojila važnost timskog rada i uočila svrhu međusobnog povezivanja, pomaganja i uvažavanja. Zajedno sa djelatnicima GSS organizirali smo program usmjeren na jačanje individualnih i timskih potencijala ove populacije djece i mladih s kojima radimo. Također uz djecu i mlade koji dolaze iz psiho-socijalo ranjive skupine na izlet smo vodili i mlade volontere u svrhu realiziranja prethodno navedenih ciljeva.

2011.
UNHCR
Uz pomoć financijske potpore ureda UNHCR-a iz Zagreba u 2011. godini smo organizirali edukativno-suportivni izlet za djecu i mlade uključene u individualno grupni savjetodavni rad Savjetovališta za mladež GDCK Sisak. Organizirali smo izlet u Rizvancity, adrenalinski park u mjestu Rizvanuša kod Gospića. Cilj ovog izleta bio je jačanje individualnosti ali i usvajanje važnosti timskog rada i uočavanje svrhe međusobnog povezivanja, pomaganja i uvažavanja. U realizaciji ciljeva izuzetno važnu ulogu imali su mladi volonteri Kluba mladeži koji su svojim angažmanom usmjeravali aktivnosti i pomogli pozitivnoj klimi planiranog izleta.

2010.
VELEPOSLANSTVO AUSTRALIJE
Veleposlanstvo Australije nas je 2010. godine poduprlo u našem radu i dalo nam financijsku potporu u iznosu od 20.500 kn za projekt uređenja prostora za pranje i sušenje rublja u Crvenom križu. Projekt je namijenjen korisnicima Programa pomoći u kući koji nisu u mogućnosti samostalno voditi brigu oko higijene rublja. Od iznosa koji nam je veleposlanstvo Australije uplatilo uredili smo prostor za pranje i sušenje rublja te kupili svu potrebnu opremu. Dio novaca iskoristili smo za nabavu radnih materijala i medicinskih pomagala također za Program pomoći u kući.